Jídlo na výletech - vaše rady, recepty, co jíte :-)
Napsal: stř 28. bře 2018 8:39:14
Začal bych asi takto "Troufám si říci, že většina obyčejných výletníků, zejména tatínků, se těší nejen na výlet , ale také na návštěvu nějakého dobrého restauračního zařízení. Zde si dá něco dobrého k jídlu a k pití." Po dlouhé chůzi, s batohem na zádech a neustálými dotazy dětí "... a kdy už tam budem ..." se dospěláci na dobrou gastronomii a osvěžující pití prostě těší.
Ale ne na každém výletu je dobrá restaurace, s kvalitním jídlem a pitím, často ten zničený dospělák musí vzít bufet, a má na výběr z klasického smaženo-uzenino-sladkého trojboje (smažák s hranolky - párek - sušenky). A ne vždy narazí na dobrou restauraci, i nám se stalo, že jsme dostali "studenou neochucenou polévku, přepálený řízek a nahnilá rajčata alá salát".
A tak rodiče připravují záchranný plán. Tu svačinu připravují v podstatě vždy, někdy i celý oběd. A o tom by mělo být toto téma!
Pojďme si navzájem vyměnit různé recepty, co připravujete za jídlo na cestu či rady, jak připravujete, do čeho, jak jej přepravovat v batohu, a jak jej uchovat stravitelné i za velkého parna. Mohou to být různé rady, jak rozlišit v těch bufetech/restauracích dobré od špatného. Především bych byl rád, abychom si vzájemně sdíleli ty různé recepty na jídlo s sebou.
Předem díky, Jirka.
PS: máme i speciální téma pro nápoje ZDE
Ale ne na každém výletu je dobrá restaurace, s kvalitním jídlem a pitím, často ten zničený dospělák musí vzít bufet, a má na výběr z klasického smaženo-uzenino-sladkého trojboje (smažák s hranolky - párek - sušenky). A ne vždy narazí na dobrou restauraci, i nám se stalo, že jsme dostali "studenou neochucenou polévku, přepálený řízek a nahnilá rajčata alá salát".
A tak rodiče připravují záchranný plán. Tu svačinu připravují v podstatě vždy, někdy i celý oběd. A o tom by mělo být toto téma!
Pojďme si navzájem vyměnit různé recepty, co připravujete za jídlo na cestu či rady, jak připravujete, do čeho, jak jej přepravovat v batohu, a jak jej uchovat stravitelné i za velkého parna. Mohou to být různé rady, jak rozlišit v těch bufetech/restauracích dobré od špatného. Především bych byl rád, abychom si vzájemně sdíleli ty různé recepty na jídlo s sebou.
Předem díky, Jirka.
PS: máme i speciální téma pro nápoje ZDE